Live-streams

23 mei 2017

Het CIV Melkveehouderij organiseert regelmatig livestreams waarmee docenten, studenten en werkenden interessante presentaties over innovatieve onderwerpen online kunnen bijwonen. De livestream wordt georganiseerd door via een camera en microfoon via het internet de presentatie te delen.

Met livestreams onderstreept het Meeting Point Melkveehouderij haar missie om innovaties snel te implementeren in het onderwijs. Een livestream is voor iedereen overal te volgen op een computer, tablet of smartfone. De deelnemers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat of er is interactie via zgn. polls.

Er zijn veel bedrijven die een livestream op professionele wijze voor je kunnen verzorgen. Als voorbeeld vind je op deze site een weergave van een klimaat bijeenkomst en het optreden van Joel Salatin. Beide activiteiten werden verzorgd door Geocast. De kosten liggen rond de €1.500,-. 

Maar ook met gratis programma’s zoals Facetime, Hangouts, Skype for Business of Adobe Connect en een eenvoudige webcam zijn al acceptabele resultaten te behalen. Hier volgen enkele voorbeelden:
  • Docenten van verschillende AOC’s vergaderen virtueel in de zgn. Expert Ontwikkelteams. Een voorbeeld daarvan vind je hier:
  • Een gastspreker van Mueller die optrad voor een klas in Houten werd tegelijkertijd gevolgd door een klas van het Nordwin College in Leeuwarden:
    Op soortgelijke wijze werd een seminar over Lean management in de melkveehouderij verspreid:
  • Een andere mogelijkheid is dat de gastspreker de presentatie vanachter zijn eigen laptop verzorgt vanaf het bedrijf:
    Het scheelt reistijd en de opname kan ook op een ander tijdstip worden teruggezien

Tijdens de livestream kun je kiezen voor diverse opties. De spreker in beeld of in combinatie met de presentatie, een uitleg op een whiteboard of het live meekijken in de uitleg van een programma of toepassing.

CIV Melkveehouderij ziet livestreams als een innovatieve mogelijkheid die het waard is om mee te experimenteren. Het sluit aan bij de mogelijkheden die social media bieden om een activiteit snel via een eenvoudige link in no time te verspreiden onder een breed publiek