Jongeren in groen

Eerste e learning module varkenshouderij gereed

Date

Begin januari is de e-learning module kraamstalmanagement opgeleverd. De eerste van een serie van 6 modules die bedrijven en AOC's met het CIV ontwikkelen. 

E-learning is de hedendaagse manier om leerlingen en werkenden te voorzien van actueel en eigentijds lesmateriaal. Hiermee wordt het makkelijker om op afstand en in kleinere groepen met vakonderwijs aan de slag te gaan. E-learning maakt tijd-en-plaats onafhankelijk leren makkelijker. Lessen en bijeenkomsten kunnen vervolgens gebruikt worden om te verdiepen en de vertaling te maken naar de praktijk aan de hand van case's en opdrachten.

Begin 2017 is een traject gestart waarin de AOC's met varkenshouderijonderwijs, die samenwerken in het CIV Agri & Food, samen met het bedrijfsleven zes e-learning modules ontwikkelen over de varkenshouderij. Trouw Nutrition, TopigsNorsvin, Boehringer Ingelheim, Aeres MBO, Citaverde College, Helicon, AOC Oost en Groene Welle nemen deel aan dit project. Zij investeren en denken mee over de inhoud en opzet van de modules die vervolgens worden uitgewerkt door Roodbont uitgevers. Begin januari is de eerste module opgeleverd. Deze gaat over kraamstalmanagement. De tweede module “Inseminatie en drachtstal” is in productie. De overige modules volgen later dit jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Boumans van CIV Agri & Food, Varkenshouderij