Docentendag varkenshouderij

26 april 2017

Het CIV Agri & Food meeting point varkenshouderij en VarkensNET organiseren op woensdag 31 mei 2017 een studiedag voor de docenten varkenshouderij. Deze dag heeft de volgende doelen:

  • Uitwisseling van kennis en vooral contacten tussen de diverse docenten uit zowel MBO, HBO als WO.
  • Aandacht geven aan nieuwe ontwikkelingen in de varkenshouderij op een inspirerende locatie.
  • Vaktechnische bijscholing. 

Dit jaar worden we ontvangen bij Van Asten Group, een groot internationaal familiebedrijf in de varkenshouderij. De kernactiviteit is het produceren van kwalitatief hoogwaardige varkens in het gangbare segment. Natuurlijk is een goede verhouding tussen kostprijs en opbrengst een belangrijk speerpunt om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Van Asten Group realiseert dit door inzet van vakkundig en gemotiveerd personeel. Er worden diverse innovaties toegepast om het produceren van kwalitatief hoogwaardige varkens tegen lage kostprijs mogelijk te maken. Denk aan voerfermentatie, eigen energievoorziening en lean management.

Deze dag staat in het teken van het management van zo’n groot internationaal varkensbedrijf. Wat betekent dit voor personeel? Hoe gaat men om met maatschappelijke vraagstukken? Wat is de visie bij de afzet van deze varkens? Wat zijn de voordelen van voerfermentatie en eigen energievoorziening?

Voor meer informatie en het programma: klik hier.

Klik hier om u aan te melden voor deze dag. (Deelname is gratis.)