Jonge man achter computer

Het Meeting Point Varkenshouderij (Zuid en Midden Nederland) wil in partnerschap met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen duurzaam de beste ondernemende vakmensen en ondernemers afleveren in de varkenshouderij sector.

In Zuid Nederland speelt de varkenshouderij een belangrijke rol binnen de economische ontwikkeling van het agrocluster. Daarnaast is er een sterke concentratie van varkenshouderij bedrijven in Midden en Oost Nederland. De instroom van nieuwe arbeidskrachten blijft echter ver achter op de vraag. Met name de vraag voor goed opgeleide medewerkers / bedrijfsleiders op niveau 3 en 4 is erg groot.

Het Meeting Point Varkenshouderij bundelt diverse initiatieven vanuit bedrijfsleven en onderwijs om het varkenshouderij onderwijs een nieuwe impuls te geven. De vorming van dit  sectoraal Meeting Point draagt bij aan een duurzame oplossing. Er zijn twee gebieden waar de onderwijsactiviteiten worden uitgevoerd. De trekker van Varkenshouderij is het Citaverde College, met als partners Helicon, Prinsentuin en Edudelta in Zuid Nederland. In Midden Nederland komt een uitvoeringslocatie met partners (Groenhorst en AOC Oost, Groene Welle en Landstede)
Er wordt samengewerkt met relevante initiatieven en organisaties de samenwerking te zoeken: Varkensnet, Varkens Innovatie Centrum Sterksel (Animal Sciences Group WUR) en de scholingsconsulenten.

Er wordt een keuze gemaakt van de belangrijkste onderwerpen op basis van de geschiktheid voor mbo'ers, deze onderwerpen worden door expertteams verder uitgewerkt. Naast theoretische verdieping zijn innovatieve praktijkopdrachten een heel belangrijke onderwijstool in dit geheel, hiermee wordt de verbinding met het bedrijf gelegd. Dit alles wordt ondersteund met een goede e-learning tool zodat studenten ook in hun eigen omgeving en in hun eigen tijd kunnen leren.
Deze onderwerpen worden als minoren, masterclasses of als (internationale) cursussen worden gegeven. Zo is de verbinding met het overige mbo geborgd. Hiermee wordt tevens het begrip Leven Lang Leren vorm gegeven.

Download hier (de samenvatting van het) businessplan >>>

Partners van MP Varkenshouderij