Jonge man achter computer

Het CIV Pluimvee maakt onderdeel uit van het Poultry Expertise Centre, waarin 13 bedrijven uit de pluimveeketen en kennisinstellingen samenwerken. Het Poultry Expertise Centre is een netwerkgevestigd in Barneveld en omvat o.a. het lectoraat Pluimvee van CAH Vilentum en het daaraan gekoppelde innovatie-onderzoek, de internationale pluimvee-cursussen van PTC+ en de mbo pluimvee-opleiding van Groenhorst.

Het CIV Pluimvee bevordert de macrodoelmatigheid door verdere uitbouw van het gemeenschappelijke onderwijs door Groenhorst (Barneveld), Citaverde (Horst) en CAH Vilentum (Dronten) van MBO 2-4 tot en met eerste jaar HBO. Er worden speciale modules ontwikkeld voor gemeenschappelijke leerroutes voor studenten technisch onderwijs (Bouw, ICT, Mechatronica) en niet-productierichtingen van het agrarisch onderwijs (Diveto en Paraveterinair). Een nieuwe praktijktrainingsfaciliteit wordt ontwikkeld waarin dierenwelzijn en toepassing van moderne technieken op het gebied van klimaatregeling, voer, water en milieu geïntegreerd zijn.

Het resultaat van het Meeting Point in 2017 is een verdubbeling van het aantal studenten met Pluimvee als hoofdrichting (van 25 naar 50 per jaar), en 100 studenten van andere opleidingen die specifieke modulen en masterclasses volgen.

Download hier (de samenvatting van het) businessplan >>>