Workshop duurzame Voedselproductie en -consumptie

21 november 2017

Datum Dinsdag 21 november 2017
Locatie Aeres Hogeschool, Mansholtlaan 18, Wageningen
Doelgroep MBO en HBO docenten Food

Presentatie lesmateriaal duurzame Voedselproductie en -consumptie

Om bij te dragen aan een wereldwijde voedselzekerheid zijn er door het leernetwerk “ Duurzame Voedselproductie en –consumptie” lesmaterialen ontwikkeld voor MBO en HBO. Er is lesmateriaal ontwikkeld vanuit de “ voedseltransitie-systeemaanpak” en vanuit “consument, gedrag en wensen”. Tijdens de workshop op 21 november staan deze 2 thema’s centraal. Je ontmoet docenten vanuit het (groene) MBO en HBO die ook met de materialen gaan werken en de deelnemers vanuit het leernetwerk. Inspirerende collega’s om samen het materiaal te leren kennen, de achtergronden te horen en samen werkvormen te vinden zodat het materiaal van kennis-kunde-klas gaat.

Het doel van de workshop is allereerst om docenten te informeren over het ontwikkelde materiaal. Daarnaast is de opzet om vooral het gesprek op gang te brengen tussen docenten en de ontwikkelaars, onderzoekers, en daarmee de kansen in beeld te krijgen, voor toepassing in het onderwijs, en elkaar te kunnen versterken.
Het dagprogramma omvat presentaties over voedseltransitie en een duurzame voedselconsumptie en sessies om met elkaar de ontwikkelde producten te bekijken.
Tip: Neem een laptop mee voor een intensieve inkijk in de materialen.
De deelnemers ontvangen per mail 1 week voorafgaande tevens een voorproefje van het materiaal.

Klik hier voor het programma.

Aanmelden via H.Mols@citaverde.nl U ontvangt daarna een aanmeldbevestiging.
Deelname aan de dag is kosteloos, echter niet gratis.
Wij maken vooraf kosten; bij ‘no show’ brengen we € 25 in rekening.
Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
Aanmelden is mogelijk tot 15 november.
Tijdens de lunch wordt een vegetarische maaltijd geserveerd.
Geef bij de aanmelding door of u gebruik wilt maken van de lunch.
Heeft u bijzondere lunchwensen, dan kunt die ook aangeven bij de aanmelding.